Karşılaştırmalar

 ALKENT SİTESİ YÖNETİM PLANI DEĞİŞİKLİK TEKLİFLERİ ÖZETİ

SAYIN YASEF GONCAER’İN TEKLİF ÖZETİDİR.
HUKUKİ GEÇERLİLİĞİ OLMADIĞINDAN YÖNETİM PLANINA EKLENMEMİŞTİR. BİLGİ OLARAK SUNULMUŞTUR.
1-                  Blok, parsel, temsilciler kurulu ve site yönetim kurulu (İcra Komitesi ) olmak üzere her kademedeki yöneticiler, hiçbir karar alma yetkisine sahip olmasın, sadece tavsiye kararı alsın ve kat malikleri kurullarında alınan kararları uygulasın.
2-                  Kat malikleri kurulu (blok, parsel veya site bazında) açacakları dijital platformlarda, tartışıp %50+1 çoğunluğa ulaştıkları konuları yetkili yönetici dijital imza ile imzalayarak İcra Komitesi kanalı ile Site Müdürlüğüne iletsin. Site müdürlüğü de hem forma katılmayan üyelere imza karşılığı alınan kararı tebliğ etsin hem karar defterlerine yapıştırsın, hem görünür bir yere asarak ilan etsin hem de uygulamaya geçsin.
3-                  Parsel yöneticilerini de parsel kat malikleri seçsin diyor. Yani bloktan seçilen yöneticiler, kendi aralarında değil de yine kat malikleri oylayıp, parsel temsilcisini seçmesini istiyor. İlerleyen maddelerde de her yıl 1. Bloktan başlayarak sırası ile Parsel Temsilcisi olsun diyor.
4-                  Kat malikleri olağan toplantısı Ocak ayı içinde yapılsın diyor. Halbuki biz şubat ayına ancak yetiştirebiliyoruz. Çünkü 31 Aralık hesaplarının çıkıp, yasal sürelerin takip edilmesi halinde, daha erkene almak mümkün görülmüyor.
5-                  Masraf dağıtımı konusunda, her ne kadar %100 m2 olsun dese de bizim hazırladığımız taslaktaki dağıtım planına uyulabileceğini belirtmiş.
6-                  Site sakinlerinden herhangi biri isterse her türlü evrak ve masraf belgelerinden bir kopya verilsin istiyor.
 
NOT:      Sayın Yasef GONCAER’in talebi, aşağıda ki şekilde;  “Altyapı ve büyük maliyet oluşturabilecek projelerde anket yolu ile Kat maliklerinin fikirleri sorulabilir, görüşleri alınabilir” ibaresi, Yönetim Planına konabilir.
 
 
AVUKAT SAYIN DR.TÜRKAY ÖZDEMİR’İN TEKLİFİDİR.
DİĞER TEKLİFLERİ YÖNETİM PLANINA İŞLENMİŞTİR. AŞAĞIDA Kİ BELİRTİLENLER GENEL KURULUN GÖRÜŞÜNE SUNULACAKTIR.
1.                  Frezya-1 ve Frezya-2 bloklarında yer alan Ortak kullanım alanlarının bloklara verdiği zararlar ve bloklarda oluşturduğu kullanım güçlükleri gözetilerek; bu bloklardaki toplam 24 adet kat maliklerinin Isınma, Sıcak Su, Su ve Blok Elektrik giderleri ve her bir bağımsız bölüme özgü olmayan (yenileme, onarım ve bakım gibi) giderlerinin tamamı toplam sitenin ortak gideri kabul edilir. Ortak site giderlerinin paylaştırılması esasına göre, tüm site kat maliklerine paylaştırılır.
2.                  Frezya-1 ve Frezya-2 bloklarında bulunan ortak alanlardaki baca, kalorifer tesisatı, su deposu, ısı ve havalandırma sistemi, uydu ve elektronik haberleşme sistemlerinin çevreye etkisi en az şekilde işletilmesi, tadilat ve yenileme çalışmalarının tekniğin en son seviyesi gözetilerek yapılması hususu site yönetiminin öncelikli değerlendirme ve vekil özeninin gereği olarak yürütülecektir.
GEREKÇE: Mümkün olan ortak kullanım unsurları bu parselden ayrılmadığı sürece parsel kat maliklerinin site toplamına verdiği katkı ve bunun karşılığı tüm kat maliklerine sağladığı fayda, kendi sayıları ve toplamda %3,35 gibi bir orana denk gelen sayısal oranları gözetildiğinde, aidat ödemelerinde yapılacak kolaylık ve ödemelerinden öngörülen indirim hakkaniyetin gereği olarak değerlendirilmiştir. Karşılık-kira gibi beklentisi olmayan bu kat maliklerinin aidat ödemede site ortak giderlerine katkı şeklinde katılmaları yerinde olacaktır. Toplam site kat malikleri sayısı ile karşılaştırıldığında, buradan kaynaklı ek ödemelerin toplam aidat ödemeleri içinde çok cüzi kalacağı da açıktır…
3.                  Blok Yöneticisine ve Denetçisine huzur hakkı adı altında ücret ödenmesi. Ya da Site Yönetim Kuruluna (3 kişi) ve Site Denetim Kuruluna (2 kişi) huzur hakkı adı altında ücret ödenmesi. (Asgari ücretin 3 katından fazla olamaz.)
 
SAYIN KAYRA ÜÇER’İN TEKLİFİDİR.
DİĞER TEKLİFLERİ YÖNETİM PLANINA İŞLENMİŞTİR. Sayın Kayra Üçer’in masraf dağıtım anahtarı ile ilgili verdiği teklif ise uzun süredir tartışılan ve ortak bir karara varılan dağıtım anahtarı konusu olduğu için, taslağa dahil edilmemiştir. Aşağıda bilgi mahiyetinde sunulmuştur.
 
1.                  Taslak yönetim planının “Blok Ortak Giderlerine Katılma” başlıklı 6 numaralı maddesinin: (1) Dördüncü paragrafında belirtilen ortak elektrik giderlerinin ve (2) Beşinci paragrafında sayılan tüm giderlerin (asansör, işletme malzemesi vs.) daire başına eşit olarak dağıtılmasını öneririm. Bu önerimin sebebi ortak alanlardaki giderlerden herkesin eşit yararlanmasıdır. Örneğin metrekaresi fazla olan bir dairenin asansörden daha fazla yararlanması veya metrekaresi az olan bir dairenin ortak alandaki elektrikten daha az istifade etmesi gibi bir durum olmaması dolayısıyla metrekare yerine daireye göre paylaşım yapılması daha hakkaniyetli gözükmektedir.
2.                  Taslak yönetim planının “Masraf Dağıtım Anahtarı” başlıklı 12 numaralı maddesinin b fıkrasında belirtilen teknik, bahçe ve yönetim ekiplerinin giderlerinin masraflarının güvenlik ve temizlik ekiplerinden ayrıştırılarak metrekare başına bölünmesinin kendi içerisinde bir mantığı olduğunu düşünüyorum. Ancak bahçe, jeneratör, demirbaş yatırımı, bakım onarım gibi ortak masrafların metrekareye bölünmesini mantıklı bulmuyorum ve bunların daire başına eşit dağıtılan giderler kısmına taşınmasının uygun olacağını düşünüyorum. Zira ortak alanlarda yapılan tüm yatırımlardan, elektrik giderlerinden, temizlik giderlerinden ve benzerlerinden her daire aynı faydayı sağlamaktadır ve bu tip giderlerin daireye bölünmesi daha hakkaniyetli olacaktır.